Grootste verschillen tussen Android en iOS

Grootste verschillen tussen Android en iOS

Zowel Android als iOS is een operating system voor de mobiele telefoon. Waarbij iOS alleen voor telefoons is van Apple, zien we de ander bij een hele hoop andere telefoons gebruikt worden. Ondanks dat beide een zelfde soort toepassing hebben, is er toch een groot verschil tussen de operating systems. In deze tekst gaan we dan ook een kijkje nemen bij de twee verschillende systemen en wat nou de grootste verschillen zijn. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een nieuwe smartphone mag kopen en nog niet helemaal zeker weet welke van de twee je makkelijker vindt om te gaan gebruiken.

iOS als operating system

iOS is een operating system van Apple. Deze wordt dus eigenlijk alleen gebruikt op iPhones en andere apparaten van het merk. iOS is vooral bezig met het gemakkelijk houden van het apparaat. Zo ziet het er vaak overzichtelijk uit en kun je gemakkelijk vinden waar je naar op zoek bent. Ook is Apple vrij streng in wat zij toelaten. Wanneer je een app wil downloaden of kopen, doe je dat via de store. Het bedrijf heeft een strikt beleid op de apps die te koop kunnen worden gezet in de store en daardoor ben je een stuk veiliger uit. Het nadeel van iOS is dat dit echt alleen op verschillende modellen iPhones gedownload kan worden. Hierdoor heb je een vrij beperkte keuze wanneer je een nieuwe smartphone wil aanschaffen.

Android als operating system

Android is vaak een stuk losser. Je zal merken dat het op veel meer verschillende smartphones te downloaden is, behalve dus de iPhone. Toch is het wel zo dat het er op bijna elke smartphone anders uit ziet omdat het aangepast wordt per telefoon. Het voordeel hier weer aan is dat je een hele brede keuze hebt wanneer je op zoek bent naar een nieuwe telefoon en wil kiezen voor dit operating system. Deze losheid zul je ook terugvinden in de store. Elke ontwikkelaar kan namelijk een app verkopen via de store en er is een stuk minder controle op dan bij een iPhone. Dit maakt daarentegen wel weer dat je veel meer keuze hebt wanneer je op zoek bent naar een bepaalde app.

Wat zijn dan de grootste verschillen?

De verschillen zitten hem dan vooral ook in de telefoons die je er bij koopt. een iOS toestel kan dus alleen een iPhone zijn waardoor je bij de ander kan kiezen uit Samsungs, Nokia’s en LG toestellen. iOS wordt vaak geroemd om het feit dat het overzichtelijk en duidelijk is, maar ook een toestel die werkt op het andere operating system zal na verloop van tijd wennen.

Reacties zijn gesloten.