Voordelen en nadelen van Windows en MacOS

Voordelen en nadelen van Windows en MacOS

Wanneer je een nieuwe laptop of computer wil kopen, heb je de keuze uit een breed aantal modellen. De meeste van deze modellen lopen op twee verschillende operating systems namelijk: MacOS of Windows. Waarbij de eerste alleen maar te gebruiken is voor computers van het merk Apple, is de ander op een hele hoop verschillende computers te gebruiken. We gaan een kijkje nemen in de voor- en nadelen van beide systemen zodat je wellicht een makkelijkere keuze kan maken wanneer je op zoek bent naar een nieuwe computer.

MacOS

MacOS is dus een operating system van het merk Apple. Het systeem staat er, zoals ook andere systemen van het merk, bekend om dat het makkelijk te gebruiken is. Voor eenvoudige resultaten hoef je geen uitgebreide handelingen te voeren. Een programma installeer je bijvoorbeeld door het te slepen naar het mapje programma’s. Toch zijn er een hoop programma’s die niet op beide systemen werken. In de app store is dus ook veel minder aan programma’s te downloaden dan dat je voor het andere besturingssysteem kan downloaden. Ook zijn er meer bedrijven die nog werken met het andere besturingssysteem waardoor de overloop naar een thuiscomputer van hetzelfde systeem in dat opzicht makkelijker is. Als laatste is een product van Apple vaak duurder.

Windows

Dit besturingssysteem is daarentegen op een hele hoop computers te downloaden en in dat opzicht ook toegankelijker. Een ander voordeel aan het besturingssysteem is dat veel meer computers hiermee werken. Ondanks dat het verschil in de laatste jaren afneemt, zie je nog veel computers die hiermee werken. De overdracht van de ene naar de andere computer is daardoor ook makkelijker. Omdat er meer systemen zijn die met dit systeem werken, is er ook meer kans op virussen en hackers. Voor een lange tijd was het zelfs zo dat het bijna onmogelijk was om een MacOS systeem te hacken of er een virus op te krijgen, tegenwoordig ligt het wel anders, maar qua veiligheid zit je bij een systeem met MacOs toch nog steeds wat veiliger. Dat hoeft niet te betekenen dat een systeem met Windows onveilig is natuurlijk. Er zijn steeds meer maatregelen die ervoor zorgen dat je gewoon veilig gebruik kan maken van je computer.

Conclusie

Er zijn dus bij beide systemen zowel voor- als nadelen. Waarbij de MacOS vaak een stuk duurder is, door het product wat je er voor nodig hebt, zitten hier ook weer voordelen aan. Zo is de update van het systeem gewoon gratis, waarbij die van het andere systeem maar beperkt gratis is. Toch is het andere systeem weer toegankelijker en op veel meer apparaten te krijgen. Welke het beste is heeft vooral te maken met voorkeur.

Reacties zijn gesloten.